Nabohøring – Derfor kan det være en fordel at søge hjælp


Nabohøring

– Derfor kan det være en fordel at søge hjælp

Du bor i et skønt villakvarter med en vidunderlig ugeneret udsigt og en dejlig have med en nyanlagt træterrasse, som du glæder dig til at nyde kolde glas rosé på til sommer.

Imens du drømmer om sol og lange sommeraftener, modtager du en besked på E-boks fra kommunen. Det er et høringsbrev, fordi din nabo har ansøgt om at opføre en altan.

Du er på ingen måder interesseret i, at en altan får lov at skæmme din boligs udsigt og forringe din boligs værdi.

Derfor besvarer du høringsbrevet med information om dette - argumenter, du finder absolut rimelige.

Det, du ikke ved, er, at værdiforringelse og udsigt ikke er omfattet af de hensyn, der er beskyttet af byggeloven. Derfor er dit svar ikke argumenter, som kommunen tager med i deres samlede helhedsvurdering.

Det ender med, at naboen får lov at opføre altanen.

Men sådan behøvede det ikke at gå, hvis du havde vidst, hvilke valide argumenter, du i stedet skulle have brugt.

Hvis du havde kontaktet vores byggerådgivere, havde de i stedet formuleret et høringssvar, indeholdende valide argumenter såsom indbliksgener, støjgener og mangel på lysindfald på matriklen.

Alle tre argumenter er beskyttet af byggeloven og skal derfor indgå i kommunens helhedsvurdering.

Det betyder dog ikke, at du kunne være helt sikker på, at naboen ikke fik tilladelse til at opføre altanen – det er altid op til myndigheden at vurdere den konkrete sag. Men der er større chance for, at modargumenter bliver hørt og taget med i overvejelserne, hvis de er valide og inden for byggelovens rammer.

 

Ingen ventetid på hjælp til høringssvar

Et høringsbrev skal ifølge lovgivningen være ude i min. 14 dage. Det betyder altså at du ofte kun har få uger til at komme med dine modargumenter.

Derfor har vi ikke ventetid på sager, der omhandler høringssvar. Du skal altså blot kontakte os når du bliver opmærksom på høringsbrevet, så skynder vi os at samle sagen op den kommende hverdag. 

Typisk er det en hurtigt overstået sag for os, og dermed ikke omkostningstungt for dig, at få hjælp til at undgå gener ved nabobyggeri. 

 


Nymann & Juhl Byggerådgivning

– Din genvej til godkendt byggeri

Tlf. 70 70 70 01 | info@nymannogjuhl.dk