Få hjælp til BBR rettelser
Information

Vi guider dig igennem Bygnings- og Boligregisteret junglen

Hvornår har du brug for hjælp til BBR?

I mange tilfælde kan du selv rette dine BBR oplsyninger, enten via bbr.dk eller ved at tage kontakt til din kommune. Du kan dog få brug for hjælp til rettelserne fra en privat byggerådgiver i forbindelse med rettelser i BBR. Eksempelvis til at:

 • Tilføje eller ændre oplysninger om bygninger
  En byggerådgiver kan hjælpe med at sikre, at alle relevante dokumenter er i orden, og at ændringerne er i overensstemmelse med gældende bygningsreglementer.

 • Foretage bygningsændringer i forbindelse med renovering
  En byggerådgiver kan hjælpe dig med at sikre, at ændringerne er i overensstemmelse med gældende lovgivning herunder bygningsreglements bestemmelser og kan ligeledes hjælpe dig med at søge byggetilladelse, en dispensation og/eller lovliggørende tilladelse, så du undgår at nedrive eller bygge om.

 • Ændre bygningens anvendelse
  Eksempler på ændret anvendelse kunne være, hvis dit pulterrum bliver til børneværelser, kontoret flytter i kælderen eller dit udhus bliver til en udestue.
  En byggerådgiver kan hjælpe med at sikre, at ændringen er i overensstemmelse med gældende lovgivning og kan hjælpe med at søge godkendelse af ændringen.

Det er vigtigt at understrege, at det er kommunen, der er ansvarlig for at vedligeholde og opdatere BBR, og at det er kommunen, der skal give godkendelse for ændringer i BBR. En byggerådgiver kan hjælpe med at sikre, at alle relevante dokumenter er i orden og at ændringerne er i overensstemmelse med gældende lovgivning samt at søge om lovliggørende tilladelse ved myndigheden via Byg og Miljø portalen.

Få hjælp til at rette BBR

Sådan tjekker og retter du selv BBR

1. Gå til www.bbr.dk/se-bbr-oplysninger og indtast din adresse. Tjek om alle oplysninger er korrekte

2. Er oplysningerne ikke korrekte går du til www.bbr.dk/ret og indberetter de nye korrekte oplysninger til kommunen

3. Bliver du mødt med besked om, at du skal søge lovliggørelse, sidder vi klar til at hjælpe dig.
Ring til os på +45 7070 7001 eller send en mail til info@nymannogjuhl.dk
*Bemærk at vi er et privat byggerådgivningsfirma, der er specialiseret i at hjælpe private med lovliggørelse. Du kan altid selv forsøge at rette dine BBR oplysninger, før du kontakter os.
Prisen på vores hjælp afhænger af sagens omfang. Du er velkommen til uforpligtende at ringe til os og få oplyst et overslag på prisen for din sag. 

Når du selv tjekker din boligs BBR, skal du være opmærksom på oplysninger om opførelsesår, antal toiletter, varmekilde, boligens areal, energimærke, tekniske installationer,  og om der er eksempelvis er skur, garage eller carport, der ikke er registeret på grunden. 

For at rette oplysningerne, skal du kunne fremvise dokumentation for de rettelser, du ønsker at foretage, for eksempel en kopi af en ejer skifteattest eller et byggetilladelse. Det er også vigtigt at notere, at det kan tage tid at rette oplysningerne, og det kan variere fra kommune til kommune.

Har du spørgsmål omkring BBR eller brug for hjælp til BBR rettelser?

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om din situation. Vi kan hurtigt finde ud af, om du har brug for vores hjælp, eller om du selv kan foretage rettelserne i BBR uden problemer.

Vores byggerådgivere sidder klar til at svare på spørgsmål og hjælpe dig på telefon +45 7070 7001. Du er også meget velkommen til at sende os en mail til info@nymannogjuhl.dk med informationerne om din bolig. Så kigger vi det igennem og vender tilbage hurtigst muligt.

*Bemærk at vi er et privat byggerådgivningsfirma, der er specialiseret i at hjælpe private med lovliggørelse. Du vil i lagt de fleste tilfælde selv kunne rette dine BBR oplysninger. Læs her hvordan.

 

Hos os kan du altid forvente en kort vente- og behandlingstid

Vi ved, hvor frustrerende det kan være at skulle vente i kø for at få hjælp. Derfor bestræber vi os på altid at kunne tage nye sager ind og gå i gang med dem inden for få dage. Fordi alle vores byggerådgivere er specialister og har stor erfaring med sagsbehandling hos kommunerne, kan de sikre, at behandlingstiden også bliver så kort som muligt. I langt de fleste tilfælde kan vi klare rådgivningen pr. telefon og mail.

På grund af den øgede efterspørgsel på hjælp til lovliggørelse af byggeri, kan sagsbehandlingen være rigtigt lang i din kommune.

Du har 4 uger til at rette sine oplysninger i BBR når man har modtaget et brev fra Vurderingsstyrelsen, og det betyder, at der i perioder er kæmpe stort pres på kommunernes sagsbehandling. Det kan derfor være svært for dig at få den nødvendige hjælp, fordi der er pres på systemet.

Vi ved præcis hvad og hvilke informationer der skal til for at få dit byggeri lovliggjort. Det betyder at sagen efterfølgende kun kræver et minimum af sagsbehandling hos kommunen. Samtidig udgår du at din sag bliver afvist og skal gå om. 

Hvad er BBR?

Hvad er BBR?

BBR står for Bygnings- og Boligregisteret, som er et nationalt register, der indeholder oplysninger om alle bygninger og boliger i Danmark.

Registeret indeholder bl.a. oplysninger om ejendommens adresse, matrikelnummer, størrelse, kommune, ejerforhold, anvendelse, tekniske installationer, energimærkning og byggetilladelser. 

BBR bruges af mange forskellige aktører herunder kommuner, forsikringsselskaber, ejendomsmæglere, ejere af ejendomme samt banker i forbindelse med lån. 

Formålet med BBR er at give myndighederne den nødvendige information til at planlægge og administrere byudviklingen i et område samt bl.a. at beregne den korrekte ejendomsskat. 

Hvorfor er det vigtigt, at BBR passer?

Er der fejl i BBR, risikerer skattevæsenets regnestykke for, hvad du bliver opkrævet i ejendomsskat at blive forkert. Det giver også ejere af ejendomme mulighed for at dokumentere ejerskab og samt kan oplysningerne være vigtigtige i forbindelse med salg eller lån.

Godkendt

Undgå bøde ved forkerte oplysninger i BBR

Som boligejer er det din pligt at sikre dig, at oplysningerne i BBR er korrekte. Får du ikke opdateret oplysningerne eller er oplysningerne forkerte i BBR, risikerer du at modtage en bøde på op til 5.000 kr. fra kommunen.

Undgå bøden og få rettet oplysningerne i tide. Vi kan ofte hjælpe dig med at få rettet oplysningerne i BBR for omkring det samme beløb som bøden, så du kan undgå at skulle betale bøden på 5.000 kr.

Ring til os på tlf. +45 7070 7001 eller skriv til os på mail info@nymannogjuhl.dk 

Ombygning

Hvad må du ændre ved din bolig uden byggetilladelse?

Ombygninger indenfor boligen kan udføres uden byggetilladelse, så længe ombygningen ikke medfører ændringer af de bærende konstruktioner, ændringer af boligens brandmæssige forhold, ændringer af bruttoetagearealet eller på anden måde ændrer ydersiden af din bolig. Herudover er det altid vigtigt at sikre, at en ændring overholder eventuelle bestemmelser i en lokalplan eller et tinglyst dokument.

De fleste ombygninger og byggeprojekter kræver, at der søges byggetilladelse hos kommunen. Det er dog meget forskelligt hvilke dokumenter, der kræves, hvad det koster og hvor lang tid det tager at få en byggetilladelse. Vi har heldigvis styr på, hvad de forskellige kommuner kræver, så vi kan hjælpe dig med at få din tilladelse eller dispensation i mål hurtigst muligt.

Få hjælp til BBR rettelser

Kontakt Nymann & Juhl

Send os en besked via nedenstående formular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.